Pilotul spaniol Fernando Alonso, care a suferit un accident la Marele Premiu al Australiei, iar medicii i-au interzis să concureze în cursa următoare, din Bahrain, a efectuat un nou control ce a stabilit că poate reveni la volanul monopostului McLaren-Honda, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alonso a suferit o fisură a unei coaste şi un mic pneumotorax la Melbourne, iar la controul dinaintea MP al Bahrainului medicii au decis că pilotul este incomplet refăcut şi nu poate lua startul la Sakhir.

Dublul campion mondial a fost înlocuit atunci de pilotul de rezervă al echipei de la Woking, belgianul Stoffel Vandoorne, în vârstă de 24 de ani, care a ocupat locul 10 la debutul său în F1.

Joi dimineaţă, Alonso a fost consultat 65 de minute la centrul medical al circuitului de la Shanghai şi a primit permisiunea de a concura în MP al Chinei.

Alonso a ieşit zâmbitor şi încrezător de la întâlnirea cu medicii, spunându-le jurnaliştilor că se simte foarte bine. La şase ore după testul efectuat de Alonso, FIA a precizat că pilotul de 34 de ani poate lua startul în prima şedinţă de antrenamente libere, care va avea loc vineri, apoi va fi supus unui nou control medical, pentru a se stabili dacă el poate concura în calificări şi în cursă.

Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, va avea loc, duminică, de la ora 09.00. Calificările sunt sâmbătă, de ora 10.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.