Federaţiile de canotaj, baschet şi nataţie vor primi cele mai mari finanţări iniţiale de la bugetul de stat în 2023, anunţului de luni, de pe Facebook, a ministrului Sportului, Eduard Novak.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suma alocată finanţării federaţiilor sportive din Grupa 1 este de 103.341.963 lei.

Federaţia Română de Canotaj a primit 14.000.291 de lei, Federaţia Română de Baschet va beneficia de 6,8 milioane de lei de la bugetul de stat, iar Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern va primi 6.485.117 lei.

"Finanţarea federaţiilor, de către Ministerul Sportului, are în centrul său performanţa şi o direcţie de dezvoltare pe termen lung.
Am văzut anul trecut rezultate frumoase, obţinute nu doar de una, ci de mai multe federaţii, iar pentru o alocare cât mai echitabilă şi mai eficientă a bugetelor pentru noul an au fost luaţi în calcul mai mulţi indicatori, printre care şi ponderea rezultatelor dintr-un sport raportat la total. La calcularea punctajelor finale ale federaţiilor sportive naţionale care administrează sporturi olimpice prioritare (individual) s-a ţinut cont de următoarele:

• 50% din total puncte - criterii de finanţare (13 criterii conform metodologiei, fiecare criteriu cu o anumită pondere în calculul final)

• 50% din total puncte - medaliile obţinute la campionatele mondiale, europene, cupe mondiale şi europene (fiecare medalie, cu un anumit punctaj)

La fel ca anul trecut, finanţarea a fost stabilită pentru a menţine evoluţiile bune, dar în acelaşi timp pentru a suplimenta sprijinul acolo unde au apărut noi nevoi, acolo unde au existat creşteri exponenţiale la nivelul rezultatelor.

Continuăm să susţinem sportul românesc şi nevoia sa de creştere a finanţărilor, rămânem aproape de înalta performanţă!", a scris Novak.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.