Preşedinţii federaţiilor regionale, convocaţi de preşedintele interimar al Federaţiei Spaniole de Fotbal, au cerut luni demisia imediată a lui Luis Rubiales, în urma sărutului forţat pe care l-a dat campioanei mondiale Jenni Hermoso.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În urma evenimentelor recente şi a comportamentului inacceptabil care a afectat grav imaginea fotbalului spaniol, preşedinţii îi cer lui Luis Rubiales să îşi prezinte imediat demisia din funcţia de preşedinte al RFEF", se arată într-un comunicat al federaţiei.

"Felicităm călduros echipa naţională de fotbal feminin pentru triumful de la Cupa Mondială. Apreciem importanţa şi moştenirea acestui succes pentru sportul spaniol. Oferim admiraţia şi recunoştinţa noastră unui grup unic de jucătoare şi felicitările noastre tuturor celor care, de-a lungul anilor, au muncit din greu pentru a asigura creşterea fotbalului feminin", se menţionează în comunicat.

"Vom cere organelor competente să efectueze o restructurare profundă şi iminentă a poziţiilor strategice ale Federaţiei, pentru a deschide calea unei noi etape în gestionarea fotbalului spaniol", a continuat comitetul. "După ce FIFA l-a suspendat pe Luis Rubiales, protocoalele interne ale Federaţiei au fost activate ca urmare a suspendării. RFEF rămâne hotărâtă să continue să pună în aplicare investiţiile sale, precum şi politica în materie de fotbal a UEFA."

În cele din urmă, Federaţia spaniolă a profitat de comunicatul de presă pentru a numi un succesor. "Comitetul preşedinţilor i-a acordat sprijinul unanim domnului Pedro Rocha pentru a conduce o nouă etapă în care dialogul şi reconcilierea cu toate instituţiile fotbalului vor fi linia de urmat. Ne punem la dispoziţia tuturor instituţiilor implicate pentru a continua să construim împreună candidatura pentru Cupa Mondială din 2030."

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.