La scurt timp de la oficializarea excluderii din competiţii, decisă în comun de FIFA şi UEFA, Federaţia Rusă de Fotbal a reacţionat, afirmând că această "decizie contravine normelor şi principiilor competiţiilor internaţionale, precum şi spiritului sportului".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Uniunea Rusă de Fotbal dezaprobă categoric decizia FIFA şi a UEFA de a suspenda toate echipele ruseşti de la participarea la meciuri internaţionale pentru o perioadă nedeterminată. Considerăm că această decizie contravine normelor şi principiilor competiţiilor internaţionale, precum şi spiritul sportului. Este clar discriminatorie şi aduce prejudicii unui număr foarte mare de sportivi, antrenori, personalul cluburilor şi echipelor naţionale şi, mai ales, milioanelor de fani ruşi şi internaţionali, ale căror interese ar trebui protejate în primul rând de organizaţiile sportive internaţionale", anunţă Federaţia Rusă de Fotbal.

Federaţia, condamnată din cauza invaziei ruse în Ucraina, denunţă "un decalaj în comunitatea sportivă mondială, care a aderat întotdeauna la principiile egalităţii, respectului reciproc şi independenţei faţă de politică.

De asemenea, anunţă că îşi rezervă dreptul de a contesta această decizie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.