Având în vedere evoluţia situaţiei sanitare din Bucureşti din ultimele zile şi faptul că incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, a trecut de 15 la 1.000 locuitori, Biroul Federal al FRR a decis astăzi, ca finalele SuperLigii, programate în acest weekend pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, să se dispute fără spectatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie ţine cont şi de ratele ridicate de infectare din Bucureşti, dar şi din zonele limitrofe şi are ca scop diminuarea riscului epidemiologic în rândul spectatorilor, organizatorilor şi al sportivilor, informează forul rugbistic.

De asemenea, s-a decis ca cluburile participante în finalele SuperLigii să beneficieze de maxim 30 locuri/echipă, accesul putându-se face în stadion numai cu respectarea prevederilor HG 1090, adică cei vaccinati sau trecuţi prin boală.

Spectatorilor care şi-au achiziţionat bilete pentru Finalele SuperLigii de sâmbătă, 16 octombrie, li se va restitui integral contravaloarea acestora.

“A fost o decizie grea de luat, pe care am tot analizat-o şi discutat-o în aceste zile. Pentru rugby, pentru sportivi, prezenţa spectatorilor era un lucru extraordinar, o motivaţie în plus, însă, din păcate, trăim aceste vremuri dificile. Este foarte important să prevenim, să fim cât mai precauţi şi să eliminăm orice risc de infectare atât în rândul suporterilor, cât şi al sportivilor. Avem nevoie de jucători valizi pentru meciurile test din noiembrie, încercăm să gestionăm cât mai bine această situaţie şi sperăm ca prin eforturile tuturor să putem să ne revedem în noiembrie, toţi, pe stadion.“, a declarat Alin Petrache, preşedintele FRR.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.