Federaţia Română de Handbal a semnat, miercuri, un contract cu SRTv, care prevede cedarea drepturilor de televizare a partidelor echipelor naţionale de handbal pentru următorii doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele director-general al SRTv, Doina Gradea, a afirmat că TVR îşi propune să promoveze din ce în ce mai mult sportul pe canalele sale.

"Este un moment foarte important pentru televiziunea publică, după ce a aprobat în consiliu în unanimitate un contract cadru pe doi ani pentru tot ceea înseamnă handbalul românesc, să fie preluat şi difuzat la Televiziunea Română. Face parte din misiunea publică, ce primeşte bani să difuzeze, să promoveze adevăratele valori ale sportului românesc. Îi mulţumesc federaţiei care ne-a dat posibilitatea de a avea handbalul din nou acasă, aşa cum am obişnuit publicul din România de foarte mulţi zeci de ani. Acesta este doar un prim pas, să nu mai descoperim sportivii români la Jocurile Olimpice, când iau medalii, să-i cunoaştem să-i avem modele pentru copiii noştri. Asta va fi preocuparea mea de bază. Vom avea Campionatele Europene de handbal în direct şi în exclusivitate la TVR şi trebuie să le ţinem pumnii fetelor”, a spus Gradea într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, speră ca handbalul să crească din punctul de vedere al vizibilităţii odată cu semnarea acestui parteneriat.

"Pentru noi este un deziderat împlinit, vrem ca handbalul să intre în casele tuturor românilor. Considerăm că este un pas bun şi îmi doresc ca toţi cei din handbal şi din Televiziunea Română să creştem acest produs, să ne bucurăm cât mai mult de echipele reuşitelor naţionale”, a spus Dedu.

Campionatul European de handbal feminin se va desfăşura între 29 noiembrie şi 16 decembrie, în Franţa. România este în Grupa a II-a, alături de Spania, Muntenegru şi Serbia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.