World Archery, Federaţia Internaţională de Tir cu Arcul, a decis să permită rerevenirea sportivilor ruşi şi belarusi în competiţie. Forul a anunţat, vineri, că va urma recomandările Comitetului Olimpic Internaţional, permiţând arcaşilor din ambele ţări să concureze individual, sub un drapel neutru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Consiliul de administraţie şi-a exprimat sprijinul (pentru recomandările CIO) şi a fost de acord să exploreze un calendar pentru întoarcerea acestor sportivi în condiţii stricte de eligibilitate, permiţând doar reintegrarea persoanelor care îşi pot dovedi neutralitatea printr-un proces independent de evaluare”, a explicat World Achery.

Lumea sportului este împărţită în două tabere pe această temă. Alte federaţii internaţionale precum cele de sporturi ecvestre (FEI) şi atletism (World Athletics) au anunţat că îşi vor menţine măsurile de excludere în ciuda recomandărilor CIO. Dar altele au decis revenirea condiţionată, cum ar fi cele de scrimă sau tenis de masă.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.