Federaţia Internaţională de Pentatlon Modern (UIPM) a anunţat, joi, că a votat ridicarea interdicţiei de a participa la competiţii care îi viza pe sportivii ruşi şi belaruşi, măsură în vigoare după invadarea Ucrainei, în februarie 2022, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„UIPM sprijină calea unei întoarceri a „atletilor neutri independenţi” cu paşapoarte ruseşti şi belaruse, pentru a permite sportivilor de toate naţionalităţile să concureze împreună în sporturile noastre, în conformitate cu Carta Olimpică şi în special cu principiul nediscriminării”, a anunţat forul joi.

Pentatlonul modern calcă pe urmele scrimei, tenisului de masă, taekwondo-ului şi chiar triatlonului, care au aprobat o astfel de revenire în ultimele săptămâni. Spre deosebire de atletism sau sporturi ecvestre, care au menţinut excluderea.

Într-o poziţie criticată de Ucraina şi aliaţii săi, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a recomandat pe 28 martie întoarcerea sportivilor ruşi şi belarusi sub stindard neutru şi cu titlu individual, fără a se decide însă în această etapă cu privire la o posibilă participare la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.