Jucătorii de badminton din Rusia şi Belarus rămân excluşi din competiţii, a anunţat, joi, Federaţia Internaţională de profil (BWF), în ciuda recomandărilor Comitetului Olimpic Internaţional (CIO).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„BWF nu este convinsă că există o justificare satisfăcătoare pentru ridicarea suspendărilor jucătorilor şi oficialilor ruşi şi belarusi în acest moment”, a anunţat forul într-un comunicat.

Într-o poziţie criticată de Ucraina şi aliaţii săi, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a recomandat pe 28 martie întoarcerea sportivilor ruşi şi belaruşi sub stindard neutru şi cu titlu individual, fără a se decide însă în această etapă cu privire la o posibilă participare la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

BWF pune sub semnul întrebării „claritatea” „criteriilor complexe ale CIO pentru autorizarea participării” sportivilor ruşi şi belarusi.

Lumea sportului este împărţită în două tabere pe această temă. Alte federaţii internaţionale precum cele de sporturi ecvestre (FEI) şi atletism (World Athletics) au anunţat că îşi vor menţine măsurile de excludere în ciuda recomandărilor CIO. Dar altele au decis revenirea condiţionată, cum ar fi cele de scrimă sau tenis de masă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.