Comitetului Executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal a decis menţinerea clubului Girondins Bordeaux în liga a doua din Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Girondins de Bordeaux a retrogradat sportiv în Ligue 2 la finalul sezonului 2021-2022, dar problemele financiare i-au adus o retrogradare în liga a treia – Championnat National. Aceasta a fost dictată la 14 iunie de către DNCG - organismul care se ocupă de controlul financiar al cluburilor franceze.

Însă Girondins a făcut apel, iar Comitetului Olimpic şi Sportiv Francez (CNOSF) i-a dat aviz favorabil.

"Comitetul executiv al Federaţiei Franceze de Fotbal, reunit astăzi, a luat decizia de a accepta propunerea de conciliere formulată de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv al Franţei (CNOSF), din 25 iulie 2022, privind menţinerea FC Girondins de Bordeaux în Ligue 2 BKT. Comitetul executiv al FFF solicită Direcţiei Naţionale de Control al Managementului Cluburilor Profesionale (DNCG) să cheme FC Girondins Bordeaux pentru a discuta orice măsuri imediate de monitorizare şi control împotriva acesteia. Comitetul executiv al FFF mai solicită DNCG să exercite un control financiar consolidat şi regulat al clubului în sezonul 2022-2023", a anunţat forul francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.