Federaţia Engleză de Fotbal (FA) va renunţa la tradiţia de a le dărui câştigătorilor Cupei Angliei o ladă cu şampanie, în semn de respect faţă de religia unor jucători, relatează Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FA obişnuieşte să trimită o ladă cu şampanie în vestiarul echipei care se impune în finala Cupei Angliei, pentru a-i felicita pe câştigători. Însă după discuţii în cadrul federaţiei, forul a decis să renunţe la tradiţie, pentru a nu-i ofensa pe jucătorii care nu consumă băuturi alcoolice din considerente religioase. De asemenea, FA trebuie să ţină cont şi de faptul că unii fotbalişti nu au încă vârsta legală pentru a consuma alcool.

De-a lungul anilor, imaginile cu jucători care îşi arată entuziasmul după câştigarea Cupei Angliei stropindu-şi colegii cu şampanie au devenit ceva obişnuit.

Pentru ca fotbaliştii să îşi poată arăta în continuare bucuria în acest fel, însă fără să folosească alcool, federaţia le va dărui câştigătorilor o ladă cu şampanie fără alcool.

Această schimbare nu vine ca urmare a unor plângeri de la echipe sau jucători, ci este o iniţiativă a federaţiei.

În acest an, în finala Cupei Angliei se întâlnesc, la 18 mai, echipele Manchester City şi Watford. Dintre protagonişti, Abdolulaye Doucoure de la Watford şi Riyad Mahrez, Benjamin Mendy şi Ilkay Gundogan de la City sunt musulmani.

Premier League a încetat să mai ofere şampanie ca premiu pentru omul meciului, în 2012, când jucătorii musulmani au refuzat sticlele.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.