Semifinalist la Australian Open, rusul Karen Haceanov, se află în centrul unei dispute politice după ce la finalul meciurilor şi-a exprimat sprijinul pentru regiunea separatistă Arţah (Nagorno Karabah).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După două dintre meciurile sale jucate în Australia, Haceanov a scris „Arţah, fii puternică!, pe o cameră video.

 

Termenul „Artţah” în armeană se referă la enclava Nagorno Karabah, scena conflictelor dintre Azerbaidjan şi Armenia de la căderea URSS în 1991. În 2020, Azerbaidjanul a cucerit regiunea, după o intervenţie militară.

Haceanov a explicat că are origini armene din partea tatălui şi a mamei. „Sunt pe jumătate armean. Am vrut doar să arăt sprijin pentru poporul meu. Asta e tot. Sincer să fiu, nu vreau să merg mai departe de atât”.

Numind mesajele drept „provocare” şi „act de ură”, Federaţia de Tenis din Azerbaidjan (ATF) a cerut măsuri împotriva jucătorului: „ATF a condamnat acest act şi a cerut ca tenismenul să fie pedepsit şi a îndemnat Federaţia Internaţională de Tenis să ia măsuri dure pentru prevenirea unor astfel de incidente. in viitor."

ITF nu a făcut încă niciun comentariu public despre acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.