Federaţia de lupte din India (WFI) a fost suspendată pentru că nu a respectat termenul limită pentru alegerea unui succesor al preşedintelui său, acuzat de hărţuire sexuală de mai multe sportive, a anunţat joi federaţia internaţională (UWW), citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Absenţa unui preşedinte şi a unui comitet executiv ales în mod regulat nu respectă regulamentele UWW sau condiţiile de aderare", a explicat organismul într-un comunicat, după ce votul pentru alegerea unei noi echipe de conducere a fost amânat pe termen nelimitat.

Luptătorii indieni nu vor putea, prin urmare, să concureze sub drapelul indian la Jocurile Asiatice, care încep pe 23 septembrie în China, şi vor trebui să concureze sub un drapel neutru, a adăugat UWW.

În aprilie, medaliate olimpice şi alte campioane la lupte libere au participat la un protest de câteva săptămâni la New Delhi, acuzându-l pe şeful WFI, Brij Bhushan Sharan Singh, că a atins luptătoare şi a solicitat favoruri sexuale.

În vârstă de 66 de ani, acest deputat al Partidului Bharatiya Janata (BJP) al premierului Narendra Modi a fost inculpat pentru hărţuire sexuală la jumătatea lunii iunie. El neagă acuzaţiile aduse de sportive şi denunţă o "vendetta politică".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.