Song Kai a fost numit la conducerea Federaţiei Chineze de Fotbal în locul lui Chen Xuyuan, care a fost pus sub acuzare luna trecută în cadrul unei vaste campanii anticorupţie în lumea sportului, relatează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Song, un fost membru al autorităţilor sportive din provincia Liaoning (nord-est), va fi noul preşedinte al CFA, a anunţat cotidianul People's Daily într-un scurt articol.

În cadrul unei reuniuni la Beijing, a fost numit şi un nou comitet executiv, potrivit aceleiaşi surse. CFA "va fi mai unită, va munci mai mult şi va fi mai deschisă, mai pură şi mai curajoasă", a declarat noul său preşedinte. Ea va "susţine reforma şi dezvoltarea fotbalului chinez pentru a-l face să avanseze pas cu pas", a adăugat el.

Predecesorul său, Chen Xuyuan, acuzat că a acceptat "mită" "de o valoare deosebit de mare", a fost acuzat de corupţie luna trecută. O anchetă a fost lansată împotriva sa în februarie anul trecut de către autorităţile sportive, care l-au acuzat atunci de "încălcări grave ale disciplinei şi ale legii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.