Federaţia Canadiană de Fotbal a cerut, vineri, mai multe drepturi pentru muncitori şi pentru comunitatea LGBT din Qatar, în timp ce Cupa Mondială începe în puţin peste trei săptămâni (20 noiembrie - 18 decembrie).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Canada Soccer sprijină urmărirea continuă a progresului în ceea ce priveşte drepturile lucrătorilor şi incluziunea”, a spus organizaţia într-un comunicat.

Deşi recunoaşte că s-au făcut progrese, federaţia doreşte „să se asigure că aceste reforme conduc la îmbunătăţiri tangibile”.

Săptămâna aceasta, în timp ce valul de critici care denunţă organizarea Cupei Mondiale din Qatar a continuat, emirul ţării, şeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, a deplâns „standardul dublu” în reproşurile formulate împotriva monarhiei din Golf.

Cupa Mondială începe la 20 noiembrie.

FIFA a acordat Cupa Mondială Qatarului în 2010, iar emiratul a cheltuit zeci de miliarde de dolari pentru pregătirea evenimentului care va avea loc în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie.

Statul bogat este însă subiectul a numeroase critici cu privire la tratamentul acordat lucrătorilor străini, drepturile LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queers) şi femei sau utilizarea aerului condiţionat în cele opt stadioane ale sale, care au costat 6,75 de miliarde de dolari.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.