Federaţia Bulgară de Haltere a fost reintegrată în competiţiile internaţionale după ce a plătit o amendă de 250.000 de dolari dictată pentru încălcarea codului antidoping, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Bulgaria va putea participa la Campionatele Europene pentru juniori, competiţie care se va desfăşura în perioada 22-28 iulie, la Milano.

Forul a strâns suma necesară din contracte de sponsorizare şi din donaţii.   

În aprilie, federaţia bulgară a făcut apel la foştii campioni ai ţării ca să strângă suma necesară pentru achitarea amenzii dictate de forul internaţional de profil (IWF). Federaţia a cerut iniţial ajutor din partea guvernului, însă Ministerul Sporturilor a anunţat că nu există o bază legală pentru ca executivul să plătească amenda.

În decembrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a redus la jumătate amenda de 500.000 de dolari dictată de Federaţia Internaţională de Haltere după ce 11 sportivi bulgari au fost depistaţi pozitiv cu stanozolol în 2015.

Bulgaria a câştigat de-a lungul timpului 37 de medalii olimpice la haltere, dintre care 12 de aur. La Campionatele Mondiale, bulgarii au obţinut 224 de medalii (79 de aur), iar la Europene 167 de medalii de aur.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.