FC Rapid Bucureşti propune atât Federaţiei Române de Fotbal, cât şi Ligii Profesioniste de Fotbal, adoptarea unor modificări în regulamente începând cu sezonul viitor, care să vină în sprijinul suporterilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"FC Rapid Bucureşti doreşte să tragă un semnal de alarmă după ce am observat că de o perioadă suporterii sunt îndepărtaţi de pe stadioane. Aceasta după ce pandemia ne-a demonstrat la nivel planetar că fenomenul fotbal desfăşurat pe arene goale este egal aproape cu zero. Unele paragrafe ale regulamentelor actuale din fotbalul românesc afectează puternic Rapidul, club recunoscut şi demonstrat cifric ca având cei mai numeroşi suporteri din România, indiferent de distanţa la care echipa îşi dispută meciul. Dar nu doar Rapid, ci şi alte grupări cu contingente importante de suporteri simt impactul absenţei acestora. Ne-am dorit întoarcerea echipelor de tradiţie în prim plan, ne-am dorit derby-uri, ne-am dorit spectacol. Cu tribunele goale însă vor avea de suferit suporterii, jucătorii, cluburile, FRF şi LPF, adică toate componentele fotbalului românesc. FC Rapid Bucureşti propune atât Federaţiei Române de Fotbal, cât şi Ligii Profesioniste de Fotbal, adoptarea unor modificări în regulamente începând cu sezonul viitor", scrie clubul giuleştean într-o postare pe Facebook.
 
Astfel, conform FC Rapid, amenzile primite de galerii ar putea fi investiţi în loturile naţionale de junori şi în modernizarea bazelor sportive.
 
De asemenea, FC Rapid propune ca pentru evitarea amenzilor, spectacolul pirotehnic ar putea fi aprobat timp de 5 minute înainte sau după fluierul de start al ambelor reprize, pedeapsa pecuniară urmând a fi aplicată dacă se continuă pe parcursul partidei.
 
"Având în vedere că spectacolul pirotehnic şi scenografiile fac parte din repertoriul galeriilor adevărate din întreaga lume, şi nimeni nu va renunţa la aceste elemente care sunt parte integrantă a fotbalului, propunem ca banii colectaţi de către forurile abilitate în urma amenzilor, unele exorbitante, să fie direcţionaţi chiar către centrele de copii şi juniori ale cluburilor pedepsite. Sau acei bani ar putea fi investiţi în loturile naţionale de juniori şi în modernizarea bazelor sportive. Astfel, o amendă dată s-ar putea transforma într-un sprijin pentru fotbal. Totuşi, pentru evitarea amenzilor, spectacolul pirotehnic ar putea fi aprobat timp de 5 minute înainte sau după fluierul de start al ambelor reprize, pedeapsa pecuniară urmând a fi aplicată dacă se continuă pe parcursul partidei".
 
FC Rapid Bucureşti propune forurilor abilitate impunerea unui plafon al preţurilor la bilete, deşi cluburile sunt instituţii private. "Ni se pare anormal ca preţul unui bilet de intrare să fie urcat la 100 lei doar pentru că la respectivul meci şi-au anunţat prezenţa suporterii Rapidului.
Este anormal ca şi alte grupări cu numeroşi fani să fie private de prezenţa acestora din cauza preţurilor prohibitive impuse de unele gazde cu galerii inexistente. Dincolo de rivalitatea de pe teren şi din tribune, ne dorim ca în demersul nostru să fie solidare şi alte cluburi care văd în suporteri cel de-al 12-lea jucător. Aşa cum menţionam, fotbalul este şi trebuie să rămână pentru suporteri", se mai arată în comunicatul rapidiştilor.
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.