Alexandru Ioniţă II s-a despărţit de Rapid, transferându-se în liga secundă din China, la Yunnan Yukun, unde va juca un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă un an, anunţă clubul giuleştean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 29 de ani, Alex a marcat cinci goluri în actualul sezon, în 20 de meciuri, oferind şi două pase decisive, după ce în sezonul trecut a fost cel mai bun pasator, cu 13 assisturi.

Crescut în Giuleşti, unde şi-a făcut junioratul, cel poreclit Bulgaru’ a jucat pentru Rapid în 107 meciuri, înscriind de 19 ori.

În carieră, fostul „decar” al Rapidului a mai evoluat pentru Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Universitatea Craiova, aceasta fiind prima experienţă în afara ţării.

Yunnan Yukun luptă pentru promovarea în prima ligă din China, ocupând momentan locul 3 în divizia a doua, la patru puncte de liderul Chongqing.

„Această plecare m-a făcut să trăiesc un sentiment ciudat, o combinaţie între fericire şi tristeţe. Începe o nouă aventură pentru mine, dar, în acelaşi timp, plec de acasă. Încerc să privesc lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă şi sper ca atunci, când voi ajunge acolo, să mă bucur de tot ceea ce se întâmplă.Le mulţumesc suporterilor pentru toate momentele petrecute în Giuleşti – atât cele fericite, cât şi cele triste, le doresc tot binele din lume, multă sănătate şi, la vară, îmi doresc să îmi opriţi o medalie de campion.”, a declarat Alex pentru fcrapid.ro, la plecarea în China.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.