FC Dinamo a primit un avertisment şi o penalitate sportivă de 2.500 de lei ca urmare a incidentelor de la meciul din deplasare cu Universitatea Craiova, disputat la 1 septembrie, în Liga I. Şi gruparea gazdă a primit un avertisment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“U Craiova 1948 CS SA vs. FC Dinamo 1948 – Incidente – În baza art. 83.2.b, cu aplicare art. 12, 14 bis şi 15 din RD, se sancţionează clubul FC Dinamo 1948 cu “Avertisment” şi o penalitate sportivă de 2.500 lei;  În baza art. 82.1 si 83.2, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD se sancţionează clubul U Craiova 1948 CS SA cu “Avertisment””, este decizia Comisiei de Disciplină a FRF.

Articolul 82 al Regulamentului Disciplinar, referitor la responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor, prevede următoarele la punctul 1: “Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării  jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri”.

Articolul 83.2.b, care face referire la nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor, prevede următoarele: “Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat: b) introducerea şi aprinderea în stadion a obiectelor şi materialelor prevăzute în  art. 82, alin. 3, lit. a), se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000  de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.