FC Barcelona şi-a finalizat planul de finanţare pentru renovarea arenei Camp Nou şi, prin urmare, va împrumuta 1,45 miliarde de euro pentru a efectua lucrările pe stadionul său, care vor începe pe 1 iunie, a anunţat clubul catalan, luni seară, într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, douăzeci de investitori vor injecta 1,45 miliarde de euro, „o sumă care acoperă costul lucrării Espai Barça (denumirea proiectului de renovare a Camp Nou şi a altei infrastructuri deţinute de FC Barcelona,)”, a asigurat Barça în comunicatul său de presă.

„FC Barcelona a finalizat finanţarea Espai Barça conform planului, (...) respectând criteriile aprobate prin referendum, adică fără a angaja moştenirea clubului şi fără a ipoteca stadionul”, susţine clubul blaugrana.

La 19 decembrie 2021, 87,8% dintre reprezentanţii socios (42.693 din cei 48.623 de reprezentanţi, dintr-un total de peste 146.000 socios), aceşti susţinători-acţionari, şi-au dat acordul pentru a întreprinde o procedură de finanţare până la maximum 1,5 miliarde de euro. Planul prevedea 900 de milioane de euro pentru renovarea Camp Nou, 420 de milioane de euro pentru Palau Blaugrana folosit de baschet şi handbal şi 20 de milioane de euro pentru stadionul Johan Cruyff unde joacă echipa de rezervă (Barça B) şi Barca feminin. Clubul a negociat acest împrumut cu investitori de statut internaţional, precum Goldman Sachs, JP Morgan sau Legends.

„Împrumuturile sunt repartizate pe mai multe etape, pe 5, 7, 9, 20 şi 24 de ani, cu o structură flexibilă. Clubul va începe să ramburseze operaţiunea odată ce lucrările Spotify Camp Nou vor fi finalizate, datorită veniturilor generate de stadion, care se preconizează a fi de 247 de milioane de euro”, a spus Barça. Un total de rambursat la care va fi necesar să se adauge dobânzi în jur de 5 sau 6%, conform ziarului catalan de sport Mundo Deportivo.

Potrivit presei de specialitate, Barça speră ca lucrările să fie finalizate în iunie 2026, adică peste trei ani. Între timp, echipa catalană îşi va juca meciurile de acasă pentru sezonul 2023-2024 pe stadionul Lluís-Companys, stadionul olimpic situat pe dealul Montjuïc unde s-au desfăşurat Jocurile din 1992, apoi plănuieşte să se întoarcă în Camp Nou, cu o capacitate redusă pentru public, pentru începutul sezonului 2024-2025.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.