Consilierul local Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Argeş, s-a declarat, miercuri, încântat de decizia Comitetului Executiv al FRF conform căreia grupările de drept public care îşi schimbă forma juridică şi devin structuri de drept privat vor avea drept de participare în Liga I.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt foarte fericit că eforturile noastre nu au fost în zadar. Le mulţumesc celor de la FRF că au înţeles necesitatea acestei schimbări a ROAF care dă dreptul şi cluburilor care au fost de drept public, dar care au schimbat forma juridică în cluburi de drept privat, să aibă drept de promovare. Îi rog pe toţi colegii mei din Consiliul Local să voteze joi trecerea activităţii fotbalistice la entitatea de drept privat. Acum suntem doar la mâna noastră în lupta pentru promovare în Liga I şi depindem doar de noi. Sper că piteştenii sunt mulţumiţi şi îi aştept lângă echipă. Cu bugetul pe care îl avem şi cu sponsorii care vor veni lângă noi, sunt sigur că ne vom bate cu şanse reale la promovare", a spus Gentea, potrivit paginii de Facebook a FC Argeş.

FC Argeş precizează că membrii Comitetului Executiv al FRF au luat în discuţie, miercuri, amendamentul de modificare al articolului 4 din ROAF prin care cluburile de drept public care îşi schimbă forma juridică şi devin structuri de drept privat, să aibă drept de participare în Liga I. “Propunerea a fost votată cu unanimitate de voturi. Această modificare de regulament ar fi trebuit să fie supusă aprobării în şedinţa din luna iunie, însă membrii Comitetului Executiv au decis să amâne votul pentru şedinţa din luna iulie. Vă reamintim că FC Argeş a devenit în această vară structură de drept privat după înfiinţarea "Asociaţia Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş" care urmează să preia activitatea echipei de fotbal a Piteştiului. Noul club de drept privat al Piteştiului a obţinut şi Certificatul de Identitate Sportivă, actele fiind deja depuse la FRF”, menţionează gruparea din Piteşti.

Decizia Comitetului Executiv: “Aprobă cu unanimitate de voturi ca cluburile de drept public din Liga a 2-a pot cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competitional anterior obţinerii dreptului de promovare (pentru evitarea oricărui dubiu cesiunea se poate face în pauza competiţională anterioară sezonului 2019/2020, clubul de drept privat având drept de promovare la finalul sezonului 2019/2020)”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.