Federaţia Engleză de Fotbal (FA) vrea ca Gareth Southgate să rămână la conducerea naţionalei Angliei şi după Campionatul European din această vară, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Southgate are contract până în decembrie.

Cu toate acestea, tehnicianul de 53 de ani nu a exclus posibilitatea de a rămâne în funcţie până la Cupa Mondială din 2026.

"Trebuie să vedeţi cum decurge vara. Este foarte simplu", a declarat Southgate la tragerea la sorţi a Ligii Naţiunilor, joi, la Paris.

"Din punctul meu de vedere, ştiu ce suntem capabili să realizăm în vară, ştiu care ar fi propriul meu reper de succes, după care nu mă mai gândesc la altceva. În cele din urmă, trebuie să oferim o performanţă şi trebuie să iei cele mai bune decizii pentru toată lumea. Nu voi fi în măsură să iau această decizie înainte de turneu", a spus el.

FA a fost impresionată de modul în care Southgate a schimbat percepţia asupra echipei Angliei pe teren şi în afara lui de când a preluat conducerea.

El l-a înlocuit pe Sam Allardyce, iniţial cu titlu interimar, în 2016, iar în 2021 a semnat un contract pentru a rămâne la conducerea Angliei până în decembrie 2024.

În 2021, el a condus Anglia în finala Euro - cea mai bună performanţă a echipei masculine din ultimii 55 de ani - unde a pierdut la penalty-uri în faţa Italiei, pe Wembley.

Anglia a câştigat 57 din cele 91 de meciuri disputate sub conducerea lui Southgate, cu 14 înfrângeri şi 20 de remize.

Este puţin probabil să existe discuţii semnificative privind contractul lui Southgate până după Euro, notează BBC.

Campania Angliei la Euro începe pe 16 iunie, împotriva Serbiei, celelalte echipe din grupa C fiind Danemarca şi Slovenia.

Dacă Southgate rămâne după data expirării contractului său actual, în decembrie, el îl va depăşi pe Sir Bobby Robson ca al treilea cel mai longeviv antrenor al Angliei, după Sir Alf Ramsey şi Sir Walter Winterbottom.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.