Directorul F1, Ross Brawn, consideră că o soluţie pentru un calendar decent în Marele Circ ar fi renunţarea la pauza de patru săptămâni din luna august, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că renunţând la pauza din august ne putem oferi câteva week-end-uri în care să avem curse. Şi cred că putem construi un calendar destul de decent pentru restul anului. Va arăta diferit, dar vom păstra un număr bun de curse şi acestea vor fi unele interesante. Deci sezonul va începe mai târziu, dar cred că va fi atractiv. Un lucru despre care am vorbit este week-end-ul de două zile, asta poate fi o opţiune. Ceea ce cred că avem nevoie din partea echipelor este flexibitatea. Pentru că suntem în circumstanţe foarte neobişnuite şi trebuie să ne asigurăm că vom avea un sezon care să ofere bune oportunităţi economice pentru echipe", a explicat el, pentru Sky Sport.

Sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Formula 1, care avea programate 22 de curse, ar fi trebuit să înceapă, duminică, la Melbourne, dar Marele Premiu al Australiei a fost anulat, după ce un membru al echipei McLaren a fost testat pozitiv cu SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost anulate toate cursele următoare, până în mai, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, nu se vor mai disputa sau vor fi amânate grand prix-urile din Bahrain (22 martie), Vietnam (5 aprilie) şi China (19 aprilie).

În scenariul optimist, sezonul va începe la 3 mai, cu Marele Premiu al Spaniei, iar cel realist, la 5 iunie, cu MP al Azerbaidjanului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.