Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Federaţia Română de Fotbal şi Artmark au lansat o expoziţie specială: “Naţionala Culturii”, o serie de tricouri din colecţia „Euro 2024”, cu numele unor însemnaţi oameni de cultură, printre care Mihai Eminescu George Enescu sau Constantin Brâncuşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de luni, tricourile sunt expuse la Galeriile Artmark – Palatul Cesianu-Racoviţă, la adresa strada C.A. Rosetti numărul 5. Ulterior, în luna mai, acestea vor face parte dintr-o licitaţie caritabilă specială, din seria Licitaţiilor de Fapte Bune. Banii adunaţi cu ocazia acestui eveniment vor fi donaţi unei cauze umanitare dedicate luptei împotriva abandonului şcolar.

Tricourile sunt inscripţionate cu numele unor mari personalităţi culturale din istoria României:

1 Mihai Eminescu

2 Constantin Brâncuşi

3 George Enescu

4 Nicolae Grigorescu

5 Nicolae Tonitza

6 Ştefan Luchian

7 Dimitrie Cantemir

8 Lucian Blaga

9 Mircea Eliade

10 Ion Luca Caragiale

11 Emil Cioran

Tricoul Echipei Naţionale este acelaşi pe care tricolorii l-au purtat în preliminariile de anul trecut, la finalul cărora au obţinut calificarea la Campionatul European, unde România revine după o pauză de 8 ani.

Potrivit frf.ro, Lansat în martie 2023, echipamentul poartă brâul tradiţional, iar fontul folosit pentru personalizarea acestuia este în ton cu elementele tradiţionale şi împrumută liniile Coloanei Infinitului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi, ca un simbol al iubirii infinite a suporterului român pentru echipa naţională şi a motivaţiei tricolorilor de a le aduce acestora satisfacţie.

Din partea Federaţiei Române de Fotbal au participat la eveniment Miodrag Belodedici, membru în Comisia Tehnică, şi Marius Niculae, director sportiv al loturilor naţionale de tineret şi juniori.

“E o mândrie pentru mine să fiu aici şi să văd acestre tricouri personalizate cu numele unor valori ale României. Este o echipă cu foarte multă calitate, care într-adevăr a scris istorie! Dacă ar fi să aleg un singur tricou, acela ar fi al lui Eminescu, el era mai tehnic, avea fineţe. Aşa am fost şi eu ca fotbalist, nu am fost un jucător dur, precum alţi colegi de-ai mei din defensivă”, a spus Miodrag Belodedici. “Educaţia, cultura şi fotbalul cred că fac o echipă foarte bună! Aceste tricouri sunt foarte grele, având în vedere marile nume pe care le poartă. Sunt personalităţi uriaşe, care fac mândri românii. Sperăm ca acelaşi lucru să îl realizeze şi echipa noastră naţională în această vară. Avem speranţe pentru că jucătorii au arătat în preliminarii că pot face românii fericiţi”, a declarat Marius Niculae.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.