Marius Copil a declarat, duminică, pentru News.ro, că finala de la Basel a fost un vis împlinit pentru el, subliniind că îşi dorea demult să joace cu Roger Federer şi nu în primele tururi, ci chiar în ultimul act. El speră ca fanii români să susţină de acum şi jucătorii, nu doar pe sportivele române din WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rezultatele obţinute în ultima vreme îmi dau mare încredere, acum sezonul s-a terminat pentru mine, fac o pauză şi apoi revin la Doha (n.r. - perioada 31 decembrie - 6 ianuarie). De când sunt mic mi-am dorit să joc cu Roger Federer, a fost ceva extraordinar, joc tenis de 17 ani şi visam la acest lucru, mă bucur că am avut ocazia să evoluez contra lui. Mă bucur că s-a întâmplat să ne întâlnim chiar în finală, nu în primele tururi", a declarat Marius Copil, duminică, pentru News.ro.

Copil speră ca de acum fanii români să susţină mai mult şi jucătorii, nu doar sportivele din circuitul WTA. "Mă bucur că lumea m-a descoperit acum, sper să mă susţină, m-ar ajuta foarte mult, foarte mult. Sper să scrie mai mult de tenisul masculin. La feminin stăm bine, Simona Halep a făcut ceva fenomenal şi ajută tenisul feminin extrem de mult. Dar şi Horia (n.r. - Tecău) are o grămadă de turnee câştigate şi face ceva extraordinar. Acum sper să fim şi noi mai urmăriţi. Sper la simplu să mai vină jucători din spate, să tragă în primii 100. Să fie mai pozitivi, pentru că sunt unii foarte buni", a precizat românul.

Pentru Marius Copil nu a fost greu să vorbească în limba germană la Basel, deoarece a făcut şcoala germană la Arad. "Vorbesc cinci limbi străine, am trăit la Munchen câţiva ani, am făcut şcoala germană la Arad, a fost foarte uşor pentru mine".

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, a fost învins, cu 7-6 (5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Românul a condus cu un break în ambele seturi, scoruri 3-1 şi 4-1.

Calificarea în finală este recompensată la Basel cu 209.715 euro şi cu 300 de puncte ATP, iar trofeul cu 427.765 de euro şi 500 de puncte ATP. Pentru român, accederea în finală reprezintă faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră.

Datorită parcursului din Elveţia, Marius Copil şi-a asigurat urrcarea pe locul 60 ATP, cel mai bun din carieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.