Trei echipe ruseşti au fost suspendate din Euroligă şi una din EuroCup, primele două competiţii valorice ale continentului, a anunţat, luni, Comitetul Executiv al Euroleague Basketball, în urma unei şedinţe de urgenţă, convocată în situaţia conflictului armat din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din Euroligă, competiţie care are loc în organizarea unei companii private şi este cea mai puternică ligă de pe continent, au fost suspendate echipele ŢSKA Moscova, Unics Kazan şi Zenit St. Petersburg.

Din EuroCup, de asemenea în organizare privată, a fost suspendată Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Euroleague Basketball se declară împotriva oricărui act de violenţă şi precizează că va monitoriza conflictul armat din Ucraina, iar dacă acesta nu va fi soluţionat într-o manieră pacifistă va decide anularea tuturor rezultatelor obţinute de echipele din Rusia în competiţiile amintite în sezonul regulat şi, implicit, reconfigurarea clasamentelor.

La rândul său, forul european de profil, FIBA Europe, a convocat o şedinţă similară la nivel de conducere pentru 2 martie, pentru a lua decizii în privinţa echipelor din Rusia şi Belarus participante în competiţiile pe care le organizează - Liga Campionilor şi Europe Cup/EuroCup, la masculin şi feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.