Echipa naţională a Poloniei s-a calificat la turneul final al Euro 2024, după ce a întrecut cu 5-4, după lovituri de departajare, echipa naţională a Ţării Galilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Cardiff s-a repetat istoria din meciul georgienilor cu grecii. Ţara Galilor şi Polonia s-au luptat timp de 180 de minute fără ca vreuna să reuşească să înscrie. Oaspeţii au forţat pe final, galezii au rămas în zece la ultima fază a meciului, după eliminarea lui Chris Mepham, dar s-a ajuns la lovituri de departajare.

Lewandowski a înscris primul, Ben Davies a egalat, Szymanski a readus Polonia în avantaj, iar Kieffer Moore a făcut 2-2. Frankowski a menţinut oaspeţii în avantaj, dar Hary Wilson a înscris şi el. Zalewski a marcat pentru 4-3, însă a fost 4-4 după lovitura lui Neco Williams.

Piatek a înscris şi Szczesny a apărat şutul lui Daniel James, iar Polonia s-a calificat la turneul final.

Astfel, după finalele de azi ale play-off-urilor, ultimele trei echipe calificate pentru turneul final al Euro 2024 sunt Georgia, Ucraina şi Polonia, care va juca în grupa D, alături de Ţările de Jos, Austria şi Franţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.