Norvegianul Erling Braut Haland a devenit, marţi, la vârsta de 19 ani şi 58 de zile, cel mai tânăr jucător care marchează o triplă la debutul în Liga Campionilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FC Salzburg a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 6-2 (5-1), formaţia lui Ianis Hagi, Genk, în etapa I a Grupei E.

Haland a reuşit trei goluri pentru formaţia austraică în prima repiză, în minutele 2, 34 şi 45. Celelalte reuşite le-au aparţinut lui Hwang Hee-Chan '36, Szoboszlai '45+2, Ulmer '66, respectiv lui Lucumi '40 şi Samata '52.

În 2004, Wayne Rooney reuşea să marcheze de trei ori în meciul Manchester United - Fenerbahce, la vârsta de 18 ani şi 340 de zile.

Haland este al treilea cel mai tânăr marcator de triplă în Liga Campionilor, după Raul, care a reuşit această performanţă la vârsta de 18 ani şi 113 zile, în 1995, şi după Rooney.

Haland este fiul fostului internaţional norvegian Alf-Inge Haland, fost jucător al echipelor Nottingham Forest, Leeds şi Manchester City, între 1993 şi 2003. 

Tânărul fotbalist al echipei Salzburg a fost deja chemat la echipa naţională de seniori a Norvegiei şi a jucat cu Suedia şi cu Malta, astfel că este posibil să fie pe teren şi la Bucureşti, la 15 octombrie, la partida cu România, din Grupa F a preliminariilor Euro-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.