Fostul internaţional francez Eric Cantona va primi, joi, la Monaco, Premiul Preşedintelui UEFA, a anunţat forul continental.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul reprezintă o recunoaştere a realizărilor, excelenţei profesionale şi calităţilor personale exemplare.

Cantona a înscris 64 de goluri în 143 de meciuri disputate pentru Manchester United şi a avut un rol important în obţinerea de către echipaengleză a  primului titlu naţional după 26 de ani în 1993. De-a lungul carierei, a câştigat de patru ori campionatul Angliei cu United.

Francezul a mai evoluat pentru Auxerre, Marseille, Nimes şi Leeds United.

După retragerea din activitatea de fotbalist, în 1997, la vârsta de 30 de ani, Cantona s-a orientat către actorie şi fotbal pe plajă,dar s-a şi implicat în numeroase acţiuni caritabile.

Printre starurile fotbalului care au obţinut anterior Premiul Preşedintelui UEFA se numără Alfredo Di Stefano, Bobby Charlton, Eusebio, Raymond Kopa, Johan Cruyff, Francesco Totti şi David Beckham.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.