Elveţia a anunţat că va candida pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2030 sau 2034, ceea ce ar fi a treia oară când ţara alpină găzduieşte acest eveniment, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elveţia s-a angajat să organizeze nişte Jocuri "descentralizate", folosind instalaţiile existente, răspândite în toată ţara de aproximativ 9 milioane de locuitori. Ea a declarat că Jocurile vor fi finanţate în mare parte de sectorul privat.

O declaraţie a Asociaţiei Olimpice Elveţiene a precizat că federaţiile membre ale Comitetului Olimpic al ţării au votat în unanimitate în sprijinul planurilor de organizare a Jocurilor de iarnă din 2030 sau 2034 în cadrul adunării generale.

În declaraţie se spune că votul a confirmat ambiţia comună de a trece la următoarea fază a procesului de candidatură cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), numită faza de "dialog ţintit".

Până la sfârşitul lunii, CIO urmează să decidă ce ţări vor trece la următoarea fază a procesului."Delegaţii federaţiilor sportive elveţiene au trimis un mesaj puternic de susţinere pentru un proiect care ar putea oferi un impuls unic pentru sportul elveţian în ansamblu, precum şi pentru ţara noastră", a declarat preşedintele olimpic elveţian Jurg Stahl în comunicat.

Printre celelalte destinaţii care concurează pentru organizarea Jocurilor din 2030 se numără Salt Lake City din Statele Unite, gazda Jocurilor din 2002, precum şi Suedia şi Franţa.

Oraşul Sapporo, din nordul Japoniei, a renunţat luna trecută la candidatura pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2030 şi a declarat că va lua în considerare găzduirea Jocurilor în 2034 sau în anii următori.

"Elveţia este norocoasă că are deja practic toată infrastructura necesară, de la locaţiile sportive la reţeaua de transport şi cazare", a declarat luna trecută Urs Lehmann, preşedintele Asociaţiei elveţiene de schi. "Haideţi să profităm de această oportunitate".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.