Columbianul Egan Bernal, câştigător al Turului Franţei 2019, se recupera, marţi, la terapie intensivă după operaţia la care a fost supus în urma unui accident grav la antrenament în Columbia, în timpul căruia a suferit mai multe fracturi şi un traumatism toracic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Intervenţia neurochirurgicală a ciclistului de 25 de ani a fost finalizată cu succes şi aşteptăm să vedem evoluţia lui în următoarele 72 de ore în secţia de terapie intensivă", a anunţat Clinica Universitară Sabana, unde este tratat sportivul.

Potrivit centrului medical, intervenţia chirurgicală la coloana vertebrală a fost efectuată "menţinând integritatea neurologică şi păstrând funcţionalitatea segmentelor afectate". "Am început imediat procesul de reabilitare pentru a obţine cele mai bune rezultate posibile pentru pacientul nostru”, a adăugat sursa citată

Bernal s-a izbit, luni, de un autobuz aflat în staţionare, în oraşul Gachancipá, la aproape treizeci de kilometri nord de Bogotá, în timp ce se antrena. Medicii l-au diagnosticat cu "traumatism toracic" şi fracturi ale femurului şi rotulei.

El a câştigat Turul Franţei în 2019 şi Turul Italiei în 2021.

De două săptămâni, sud-americanul se pregătea de startul sezonului alături de colegii săi Richard Carapaz, Brandon Rivera, Andrey Amador, Omar Fraile, Carlos Rodriguez, sub conducerea directorului sportiv spaniol Xabier Artetxe. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.