Antrenorul echipei Pandurii Târgu Jiu, Edward Iordănescu, îl consideră pe Marius Avram principalul vinovat pentru înfrângerea de miercuri seară, suferită în faţa Stelei, afirmând că arbitrul a oprit o serie de şapte meciuri în care formaţia sa nu a pierdut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La finalul jocului a binevoit (n.r. – arbtrul Marius Avram) să oprească legitimaţia lui Săpunaru, pe motiv că s-a certat cu un spectator şi se repetă scenariul de la Iaşi. Propun să primească şi Săpunaru vreo trei etape să vină lângă mine şi lângă secundul meu în tribună. Domnul Avram, ne-a oprit o serie de 11 meciuri fără înfrângere la Iaşi şi o serie de şapte meciuri fără înfrângere acum din nou. Vorbim de Pandurii că a fost avantajată de abitraje şi statisticile spuneau, până la jocul de ieri, că e un echilibru total în deciziile pro şi contra Pandurii, deci să lăsăm scenariile la o parte şi să nu mai creăm diversiune. Odată cu începerea play-off-ului, unde punctele nu vor mai fi înjumătăţite, Pandurii nu primeşte penalti clar la meciul cu Dinamo, la scorul de 1-0 pentru Dinamo, iar ieri este omorâtă la propriu şi echipa şi visul ei. Mulţumesc şi mă plec în faţa jucătorilor mei pentru tot ce au realizat în acest sezon, iar lacrimile lor de după joc mi-au ajuns până la inimă. Au dat dovadă de valoare şi extrem de mult caracter. Au pus la o parte toate problemele din ultimele trei luni, la fel faptul că joacă de un an doar în deplasări şi şi-au jucat şansa într-un mod onest, însă au fost treziţi brusc la realitate aseară, la fel ca şi noi toţi din familia Pandurii: suntem prea mici şi nesemnificativi pentru un război atât de mare!", a declarat Iordănescu, conform site-ului oficial al grupării gorjene.

Tehnicianul se întreabă retoric de ce Marius Avram a fost delegat la partida cu Steaua, care, în opinia sa, poate decide soarta campioanei, după ce acelaşi arbitru a dezavantajat Pandurii Târgu Jiu în meciul cu CSMS Iaşi.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"Cum, după masacrul de la Iaşi, avem parte acum de acelaşi arbitru la un meci care poate decide titlul? Am fost privaţi la Iaşi, la scorul de 0-0, de un penalti clar, care trebuia să fie urmat de un cartonaş roşu, iar la cinci minute s-a dat un penalty pentru Iaşi, la doi metri în afara careului. Eu ajung atunci în tribună şi după meci i se reţine legitimaţia lui Nicoară şi e suspendat trei etape pe motiv că a protestat în incinta vestiarelor. Acum este rupt echilibrul extrem de uşor cu un al doilea galben care, deja parcă domnul Avram îl avea în mână, şi doar aştepta să vină momentul să îl poată arăta, într-o fază în care Popa ia mingea cu mâna. Un jucător pe care chiar îl apreciez, dar care parcă a luat mingea cu tava la Constanţa şi i-a mai dat drumul aici. Gabi Enache în schimb, care are un galben, are imunitate totală, face 7-8 faulturi, din care unul la Răduţ, de la spate, în care opreşte un contraatac, şi apoi unul cu intensitate mare în tuşă la Acsinte, şi este iertat în mod repetat. Alex Chipciu cade în careul pandurilor fără să fie contact şi poate să primească al doilea galben pentru simulare, dar e iertat şi el", a declarat tehnicianul.


Edward Iordănescu îl acuză şi pe arbitrul adiţional Adrian Comănescu de faptul că a decis soarta meciului transmiţându-i centralului Marius Avram că a fost penalti la faza din minutul 88, când Hora a atins mingea cu mâna.

"Şi surpriză, dacă Steaua nu poate să işi creeze o singură ocazie în condiţiile în care joacă aproape 55 de minute în superioritate numerică, iese la rampă domnul Comănescu şi dă penalti. Domnul Comănescu care anul trecut a omorât finala Cupei Ligii, în minutul cinci, când dă Stelei penalti împotriva noastră, în minutul cinci şi rupe echilibrul cu o uşurinţă dezarmantă. Poate eu sunt subiectiv şi spun că nu se poate acorda acel penalti în min. 88, în condiţiile în care Hora nu are nicio intenţie să joace mingea cu mâna şi nu işi creează niciun avantaj, îl izbeşte practic mingea în mână, (nimeni de la Steaua nu protestează) dar dacă Iordănescu greşeşte, atunci la fel greşesc şi domnii Porumboiu, Zotta şi Lăzarescu, care spun după meci la tv acelaşi lucru! Nu ştiu cum a putut acest domn Avram, pe care l-am considerat mult timp un arbitru de calitate, să arbitreze acest meci după antecedentele care le are împotriva Pandurilor şi nu înteleg dacă dumnealui are ceva personal cu mine, cu familia mea sau cu clubul Pandurii şi eu sunt o victimă colaterală", a mai spus Iordănescu.

Echipa Steaua Bucureşti a învins, miercuri seară, în deplasare, în etapa a IV-a, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia Pandurii Târgu Jiu, printr-un gol marcat dintr-un penalti acordat la semnalizarea arbitrului adiţional Adrian Comănescu, şi a urcat pe primul loc în clasamentul play-off-ului Ligii I.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Stanciu, în minutul 89, din penalti. În minutul 87, Marius Avram a dictat penalti pentru Steaua la semnalizarea arbitrului adiţional Adrian Comănescu, după un henţ în careu comis de Hora. Gorjenii au protestat vehement, iar Cristian Săpunaru şi-a dat tricoul jos şi s-a certat cu cei de pe banca de rezerve a Stelei.

În minutul 38, Mrzljak (Pandurii Târgu Jiu) a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat, după un fault asupra lui Popa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.