Ediţia cu numărul zece a DHL Carpathian Marathon powered by MPG este “sold out”, la competiţia de la Cheile Grădiştei, Fundata, urmând să participe, sâmbătă, peste 1.500 de alergători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din logistica de implementare a evenimentului fac parte peste 50 de autovehicule, camioane, ATV-uri şi alte maşini de intervenţie. DHL Carpathian Marathon powered by MPG înseamnă, în total, peste 7.000 de ore de muncă ale unei echipe formate din peste 140 de persoane care vor fi prezente atât la eveniment, cât şi pe traseu.

Startul pentru probele de maraton (42 km), semimaraton (21 km) şi ştafetă (7 km) se va da la 10:30, 10:31, respectiv 10:32 chiar din Race Village, crosul copiilor urmând să fie după-amiază, la ora 16:30.

Toţi cei prezenţi vor putea participa la sesiunea de încălzire dinaintea cursei, programată la 10:20, şi vor avea ocazia să participe la activităţi sportive alături de sportivii paralimpici, cu prilejul Zilei Sportului Paralimpic. În cadrul acestei acţiuni, cei care se vor înscrie la toate cele cinci activităţi sportive, tenis de masă, tir cu arcul, tenis de câmp, blind football şi goalball, vor participa la o tombolă cu premii.

Toţi concurenţii vor avea acces la punctele de alimentare şi de nutriţie amenajate atât în Race Village, cât şi pe trasee. Ei sunt încurajaţi să descarce şi să citească Race Guide-ul competiţiei, care prezintă toate informaţiile despre eveniment şi curse, servicii sau logistică, inclusiv detalii tehnice exclusive.

Sâmbătă, alături de participanţi se vor afla şi o parte dintre susţinătorii evenimentului. Constantina Diţă, Dragoş Bucurenci, dr. Şerban Damian şi Carmen Albişteanu vor alerga la semimaraton, în timp ce Mihai Morar şi Otniela Sandu vor face echipă cu Daniel Kearvell, în proba de ştafetă. Gabriela Szabo şi Chef Simona Pope vor fi prezente la zona de Start / Finish pentru a-i susţine şi încuraja pe concurenţi pentru eforturile depuse.

DHL Carpathian Marathon powered by MPG este un eveniment de alergare montană aflat la a X-a ediţie, la care pot participa atât sportivii, persoanele competitive, cât şi simplii iubitori de alergare, inclusiv copiii. Prima ediţie a avut loc în 2005, iar de atunci, el s-a impus ca un eveniment de notorietate, cu peste 8.200 alergători şi aproape 500 de companii care au decis să se alăture cu echipele la start.

Componenta socială este, an de an, parte a DHL Carpathian Marathon powered by MPG, iar suma strânsă din taxele de participarea fost redirecţionată către cauza susţinută. Până acum, fondurile acumulate depăşesc 142,000 de euro şi au fost donate ONG-urilor: Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Asociaţia Noi Orizonturi - Familia, Fundaţia Light Into Europe, Salvaţi Copiii România şi Comitetul Naţional Paralimpic. Ediţia din acest an este a cincea consecutivă în care DHL Carpathian Marathon powered by MPG susţine Comitetul Naţional Paralimpic.      

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.