Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, luni, într-un interviu pentru FRF TV, că, în linii mari, lotul final pentru Euro-2024, va fi ales dintre cei 28 de jucători convocaţi pentru partidele amicale cu Bulgaria şi Liechtenstein, din 4, respectiv 7 iunie. El consieră că prezenţa fanilor la aceste ultime amicale este capitală pentru jucători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Mă supără că avem câtiva băieţi care au participat în mod activ la calificare şi sunt accidentaţi. În mod special mă gândesc la Moruţan, la Screciu, la Băluţă...sunt băieţi cu probleme la cluburi pe care i-aş fi dorit alături de noi, mâ gândesc la Tănase, la Cristi Manea, care din păcate nu este cu noi, dar nu a jucat la club, Andrei Radu, care din păcate poate a făcut alegeri mai puţin inspirate. Din păcate, nu sunt alături de noi, mi-aş fi dorit să fie. Lotul l-am alcăluit în ultimii doi ani şi jumătate, am fost într-o selecţie continuă. Pentrui mine a contat coeziunea grupului, omogenitatea, istoricul recent, sunt jucători care au dus greul şi aportul pentru calificare. Mi-am asumat şi decizii mai puţin populare, au fost şi vor fi critici. Mi-am asumat tot pachetul. Despre selecţie se poate vorbi foarte mult, dar în final responsabilitatea este a mea. Contează şi strategia, planul tactic. Dorim să avem poziţii acoperite, dublate şi soluţii să acţionăm tactic. În linii mari, lotul final va fi ales din aceşti jucători. Doar în cazuri excepţionale, dacă apar probleme medicale grave, vom reacţiona. Am adus şi câţiva băieţi mai tineri, văd potenţial la ei, este un pas de integrare al lor. Sperăm să facă în continuare cinste românilor şi României“, a declarat el.

Selecţionerul a subliniat că aceste meciuri amicale sunt pregătite ca şi acum ar pregăti jocurile de la Euro-2024. “Încercăm să tratăm atenţi, responsabili, să facem ultimele corecţii. Mi-aş fi dorit ca, la nivel de minute, să stăm mai bine, în special cu băieţii din străinătate. Este ultimul test în care mai putem trage concluzii şi mai putem interveni. De la zero nu mai construim. fundaţia este acolo. Este o perioadă foarte importantă, trebuie să fim atenţi la procesul de pregătie, avem unelte prin care putem controla totul. Va fi foarte importantă perioada de analiză, va trebui să analizăm atent adversarii. Trebuie să fim foarte bine pregătiţi din punct de vedere psihologic, să nu vină lucruri pe care să nu le putem controla. Lipsa de experienţă, comparativ cu adversarele noastre, ne preocupă. Slovacia va fi la al treilea European consecutiv, Ucraina la al patrulea, Belgia e o prezenţă constantă. E o discrepanţă importantă la acest nivel, dar trebuie să compensăm aceste lucruri şi să mergem înainte. Mizez pe energia şi dorinţa de afirmare.Trebuie să fim constienţi de aceste diferenţă şi să reuşim să compensăm“.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Pentru Edi Iordănescu, prezenţa fanilor la ultimele două meciuri este capitală. “Românii au venit înapoi alături de naţională, mă bucur că i-am întors. Împreună cu ei cu siguranţă că avem o altă putere. Şi a fost unul dintre obiective, să readucem suporterii alături. Echipa naţională a crescut, şi colegii mei au lăsat lucruri bune, dar meritul este al băieţilor. Aţi văzut o echipă naţională care a dat tot ce a putut, a luptat şi nu a cedat. Indiferent de momentele trăite într-un anumit joc, nu am cedat. Demult echpa nu a mai luptat cu aşa ardoare, nu a cedat, Mesajul meu merge către suporteri: îii strig în numele echipei să vină alături şi îi rog ca, indiferent ce se va întâmpla, să rămână alpturi de echipă. Noi vom da totul pentru ei, pentru ei până la final, împreună până la final“

Tricolorii vor întâlni Bulgaria în 4 iunie, de la ora 21.30, şi Liechtenstein în 7 iunie, de la ora 21.00. Ambele partide se vor disputa pe stadionul Steaua..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.