Din 2016, nicio echipă saudită nu a mai jucat în Iran. Din cauza relaţiilor tensionate dintre cele două ţări, meciurile din Liga Campionilor Asiei s-au jucat de atunci pe teren neutru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă pentru următoarea ediţie, Confederaţia Asiatică (AFC) a anunţat luni că echipele din Liga Pro saudită vor trece din nou graniţele statului vecin de pe cealaltă parte a Golfului Persic.

Într-un comunicat, AFC a salutat "această decizie istorică", adăugând că aceasta reflectă angajamentul ambelor naţiuni "de a întări legăturile dintre comunităţile lor fotbalistice".

Astfel, Al-Nassr şi Cristiano Ronaldo vor începe campania pe stadionul Azadi din Teheran, împotriva echipei Persepolis, pe 19 septembrie, în timp ce Neymar şi Al-Hilal vor evolua, de asemenea, în capitala iraniană împotriva formaţiei Nassaji Mazandaran. Campionii saudiţi de la Al-Ittihad, conduşi de Karim Benzema, se vor confrunta cu Sepahan, din Isfahan, pe 2 octombrie.

Faza grupelor începe la 18 septembrie şi se va desfăşura până la 13 decembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.