Jucătorii din Premier League nu vor mai îngenunchea înainte de începerea fiecărui meci de fotbal ca semn de solidaritate împotriva rasismului, dar o vor face în "momente semnificative".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am decis să selectăm momente semnificative pentru a pune genunchiul în pământ în timpul sezonului pentru a sublinia unitatea noastră împotriva tuturor formelor de rasism şi, făcând acest lucru, continuăm să arătăm solidaritate pentru o cauză comună”, au spus căpitanii echipelor din Premier League.

"Rămânem angajaţi cu fermitate pentru eradicarea prejudecăţilor rasiale şi crearea unei societăţi incluzive, cu respect şi şanse egale pentru toţi”, au adăugat aceştia.

Jucătorii din Premier League au început să îngenuncheze înainte de meciuri, de când George Floyd, un bărbat de culoare, a fost ucis de un poliţist alb în Statele Unite în 2020. Acum vor îngenunchia în timpul meciurilor de la deschiderea sau la sfârşitul sezonului, sau înaintea meciurilor din cadrul campaniei "Nu este loc pentru rasism".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.