Selecţionerul Edward Iordănescu se află în Spania, în perioada 11-21 ianuarie, pentru a urmări la lucru cât mai mulţi tricolori, atât la antrenamente, cât şi la meciuri oficiale sau amicale, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 11 ianuarie, Iordănescu s-a deplasat în cantonamentul lui CFR Cluj din Spania, la Oliva Nova, unde i-a monitorizat pe jucătorii de naţională, prima reprezentativă, dar şi pe cei eligibili U21, la şedinţe de pregătire şi în partida de verificare cu Gent. Aici, selecţionerul a avut şi discuţii cu Andrea Mandorlini în privinţa fotbaliştilor români.

La Oliva Nova au fost prezenţi, în perioada 8-17 ianuarie, şi Lucian Sănmărtean, antrenorul secund al României U21, şi Răzvan Stanca, antrenor cu portarii la aceeaşi reprezentativă.

Pe data 15 ianuarie, Iordănescu s-a mutat la Madrid, la Andrei Raţiu, fotbalist legitimat la Rayo Vallecano. Aici a asistat la trei şedinţe de antrenament şi a dialogat cu antrenorul Francisco Javier Rodríguez în ceea ce priveşte perspectivele fundaşului dreapta al naţionalei.

Joi seară, selecţionerul României se va afla în tribune la partida Atletico Madrid – Real Madrid, în Cupa Spaniei, meci ce se dispută pe stadionul Civitas Metropolitano din Madrid, acolo unde pe 26 martie România va întâlni Columbia într-un meci de pregătire în perspectiva EURO 2024.

Vineri, se va deplasa în nordul Spaniei, la Vitoria-Gasteiz, unde se va întâni cu Ianis Hagi şi cu antrenorul acestuia de la Deportivo Alaves, Luis García Plaza, iar seara va asista la partida pe care Alaves o va disputa pe teren propriu cu Cadiz, în La Liga.

Selecţionerul va reveni sâmbătă la Madrid pentru a-l urmări pe Andrei Raţiu, în meciul disputat pe teren propriu de Rayo Vallecano cu Las Palmas. Duminică are programată revenirea în ţară.

Antrenorii loturilor naţionale, prezenţi şi în Antalya

În acelaşi timp, având în vedere că multe formaţii din Superliga au ales să se pregătească în Turcia, în regiunea Antalya, colegii din staff-ul selecţionerului primei reprezentative, Ionel Gane, Florin Constantinovici, Alexandru Radu şi Leo Toader, au fost prezenţi acolo pentru a urmări pregătirea jucătorilor români aflaţi în vizorul echipei naţionale. Pe lângă prezenţa la antrenamente şi la meciurile de pregătire ale echipelor noastre, aceştia au fost şi la jucătorii români care activează în Turcia: Olimpiu Moruţan, Alex Cicâldău, Florin Niţă şi Denis Drăguş.

În Antalya, pe perioada pregătirilor echipelor româneşti, au fost şi selecţionerul Daniel Pancu, alături de antrenorul secund de la U21, Răzvan Rotaru.

De asemenea, în Turcia au mai fost prezenţi selecţionerii reprezentativelor U19 şi U17, Adrian Dulcea, respectiv Nicolae Roşca. Ambele naţionale sunt calificate la Turul de Elită, ultimul pas înainte de Campionatul European. Aceştia au mers în cantonamentele formaţiilor FCSB, Rapid, Universitatea Craiova şi Petrolul, echipe ce au avut în pregătire tineri fotbalişti, eligibili pentru cele două selecţionate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.