Echipa naţională a României a plecat în Franţa, duminică dimineaţă, pentru Campionatul European, selecţionerul Anghel Iordănescu afirmând că speră ca românii să iasă în stradă în urma evoluţiilor tricolorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Plecăm cu amintirea frumoasă de la ultimul meci al echipei naţionale, cu acea căldură cu care publicul şi-a luat la revedere de la noi. Şi pentru noi acea atmosferă înseamnă enorm. Suntem încrezători în posibilităţile noastre, nu avem vedete, dar avem un grup unit, un grup care îşi doreşte performanţă şi sper ca jucătorii noştri să demonstreze că pot obţine această performanţă. Din punctul meu de vedere avem şi probleme dee sănătate şi mă refer la Aibec şi Andone, precum şi la probleme mai puţin majore, precum Chiricheş şi Hoban. Din datele pe care le deţinem de la Pierluigi Collina, eu sper că nu vor probleme şi vor putea juca având mâinile protejate. La sosirea în Franţa medicul turneului, Comisia medicală, se va pronunţa în cazul celor doi", a declarat Iordănescu.

Selecţionerul speră ca jucătorii să aibă evoluţii foarte bune şi să scoată românii din stradă: "Domnul Burleanu debutează şi este normal să aibă emoţii. Eu nu am dormit datorită grijilor, nu din cauza emoţiilor. Au fost jucători care au anunţat la ultima conferinţă că vor să-i scoată pe români în stradă şi sper să iasă datorită băieţilor. Sper să iasă în stradă de fericire".

Atacantul Florin Andone avea un bandaj la mâna dreaptă, iar toţi jucătorii au plecat fiind îmbrăcaţi în costumele de prezentare.

Jucătorii echipei naţionale au fost întâmpinaţi la aeroport de 31 de copii de la clubul de educaţie alternativă din Ferentari. 

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că poate face unor nopţi albe, mai ales dacă vin după victorii: "Emoţiile vor creşte cu siguranţă în zilele următoare. Avem parte de o primire foarte frumoasă şi ne bucură prezenţa acestor copii, tot aeroportul este personalizat îîn ceea ce priveşte acest succes, prezenţa la acest turneu final. Eu pot face faţă unor nopţi albe, mai ales dacă vin după victorii", a afirmat Burleanu. 

Echipa naţională a plecat de la terminalul nou al Aeroportului Henri Coandă, unde au fost puse fotografii cu numele fotbaliştilor.

România se află în grupa A la turneul final al Campionatului European, alături de echipele Franţei, Elveţiei şi Albaniei. Tricolorii vor întâlni Franţa în meciul de deschidere la Euro, în 10 iunie, de la ora 22.00, pe Stade de France din Saint-Denis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.