Curtea de Apel a federaţiei din Italia a decis, miercuri, ca gruparea Palermo, retrogradată în primă instanţă în Serie C din cauza unor nereguli contabile, să rămână în Serie B, dar să primească o penalizare de 20 de puncte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, echipa lui George Puşcaş, care a încheiat liga a doua din Italia pe poziţia a treia, coboară pe 11, dar se menţine în Serie B. A retrogradat Foggia.

La 13 mai, federaţia italiană hotărâse ca Palermo să fie retrogradată în Serie C, din cauza unor nereguli contabile din perioada în care gruparea a fost patronată de Maurizio Zamparini.

Administraţia lui Zamparini este acuzată că a manipulat date financiare pentru a putea înscrie echipa în campionat, în trei ediţii, între 2015 şi 2017.

Zamparini a fost proprietarul clubului Palermo aproape 17 ani, perioadă în care a schimbat peste 30 de antrenori.

La 1 decembrie 2018, omul de afaceri a vândul gruparea cu zece euro unei societăţi londoneze, Mepal, care urma să achite o datorie de 22,8 milioane de euro a clubului şi să construiască un nou stadion.

De atunci, clubul a mai fost vândut o dată, în aprilie, grupului Arkus Network, liderul italian al pieţei turismului de lux.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.