UEFA a anunţat, joi, că rezultatele anchetei cu privire la clubul Manchester City, suspectat de nerespectarea regulilor fair-play-ului financiar, au fost trimise de camera de anchetă a instanţei de control financiar al cluburilor din cadrul forului continental la camera de judecată, care va lua o decizie în acest caz. Gruparea engleză riscă excluderea din Liga Campionilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forul continental a precizat că o anchetă cu privire la Manchester City a fost deschisă la 7 martie, “în legătură cu eventuale încălcări ale regulilor fair-play-ului financiar semnalate în presă”.

Clubul englez s-a declarat dezamăgit, dar nu şi surprins de anunţul legat de trimiterea dosarului său la camera de judecată. “Clubul Manchester City este încrezător că va exista un rezultat pozitiv atunci când cazul va fi analizat de un o cameră de judecată independent. Acuzaţiile de nereguli în situaţia financiară sunt total false şi trimiterea dosarului de către camera de anchetă s-a făcut prin ignorarea dovezilor irefutabile prezentate de Manchester City. Decizia conţine greşeli, erori de interpretare şi confuzii”, notează Manchester City pe Site-ul oficial, adăugând că întregul proces a fost unul nesatisfăcător şi ostil.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Luni, New York Times a scris că Manchester City ar putea fi exclusă din Liga Campionilor din cauza încălcării regulamentului fair-play-ului financiar. Surse apropiate dosarului au declarat publicaţiei americane că gruparea campioană a Angliei, deţinută din 2008 de membri ai familiei regale din Emiratele Arabe Unite, ar fi făcut declaraţii eronate în precedentele anchete privind respectarea fair-play-ului financiar, supraevaluând unele contracte de sponsorizare.

Şi liga profesionistă engleză anchetează sursele de finanţare ale "cetăţenilor".

City şi PSG sunt cluburile aflate cel mai des în atenţia forului european, din cauza faptului că nu respectă regulile fair-play-ului financiar. 

Seria de dezvăluiri Football Leaks a arătat că Manchester City ar fi primit din Emirate 2,7 miliarde de euro în şapte ani, prin contracte de sponsorizare supraevaluate. 

City a primit deja în 2014 o amendă de la UEFA de 60 de milioane de euro, dintre care 40 cu suspendare, pentru încălcarea aceloraşi reguli. În sezonul următor, echipa engleză nu a avut voie să aibă în lot decât 21 de jucători, în loc de 25.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.