Tenismenul austriac Dominic Thiem a revenit asupra competiţiei Adria Tour, organizată în Serbia şi Croaţia, la iniţiativa liderului ATP, Novak Djokovici, afirmând că a fost o greşeală uriaşă modul în care s-au comportat jucătorii şi spectatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am mers la Belgrad în timpul izolării şi brusc situaţia a revenit la normal. Nimeni nu a încălcat legea, dar am pierdut legătura cu realitatea. Am văzut toată euforia copiilor şi fanilor, ne-am lăsat ispitiţi de acest lucru, în timp ce uitam să menţinem toate regulile de distanţare. A fost o greşeală uriaşă. Sper că am învăţat cu toţii din aceste greşeli şi că nu se va mai întâmpla”, a declarat Dominic Thiem, locul 3 ATP, la o conferinţă de presă, potrivit lequipe.fr.

Austriacul consideră că jocul de tenis nu se va schimba când se va relua circuitul, în august, însă ambianţa de la turnee nu va mai fi la fel mult timp.

"Când circuitul va reveni, jocurile vor fi complet normale. Ne vor lipsi turneele aşa cum le ştiam de multă vreme. În New York, Paris sau Melbourne, erau 60.000, 70.000 de oameni pe zi în complex. Această fostă viaţă cotidiană probabil nu va mai exista ani", a precizat Thiem.

Dominic Thiem a organizat, săptămâna trecută, un turneu demosntrativ, la Kitzbuhel. La meciuri au putut asista spectatori, dar cu respectarea măsurilor sanitare şi de distanţare.

Djokovici a fost criticat după ce s-au descoperit mai multe cazuri de coronavirus, inclusiv al său, după organizarea în Serbia şi Croaţia a turneului Adria Tour, la iniţiativa sa, cu spectatori şi fără măsuri de precauţie şi de distanţare pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. Au fost testaţi pozitiv cel puţin patru jucători - Novak Djokovici, Viktor Troicki, Grigor Dimitrov şi Borna Corici - dar şi alte persoane, invitaţi, membri ai staff-urilor tenismenilor, organizatori.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.