Tribunalul corecţional din Paris i-a condamnat, vineri, pe un bărbat şi pe cumnata acestuia la zece luni de închisoare cu suspendare pentru o tentativă de şantaj care îl viza pe boxerul Tony Yoka, medaliat cu aur la categoria +90 kg, la Jocurile Olimpice de la Rio. Cei doi voiau să obţină prin şantaj 30.000 de euro, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi vor trebui să achite suma de 6.000 de euro, cu titlu de daune morale.

În iunie 2017, Tony Yoka a avut o întâlnire cu o stewardesă la un hotel parizian. O întâlnire pur profesională, potrivit sportivului. Însă recepţionera, o femeie în vârstă de 27 de ani, l-a recunoscut pe boxer şi s-a gândit că este vorba de adulter. Ea a discutat despre acest subiect cu cumnatul său în vârstă de 32 de ani.

“Am vorbit mult. Glumeam. Spuneam că o să mergem la ‘Closer”, la ‘Paris Match’. Pentru mine era blabla”, a spus femeia în instanţă.

Însă planurile celor doi au început să se concretizeze. “I-am spus de mai multe ori că risc să îmi pierd locul de muncă, însă la un moment dat l-am crezut, a reuşit să mă convingă”, a precizat ea. Banii l-ar fi ajutat pe bărbat la finanţarea unui proiect imobiliar în Senegal.

Cei doi s-au gândit să folosească imaginile surprinse de camerele de supraveghere, în care boxerul şi stewardesa apăreau la intrarea în hotel. Cumnatul femeii, gândindu-se că o abordează pe stewardesă, a trimis mai multe sms-uri în care ameninţa că o să trimită imaginile la presa mondenă. Însă boxerul a fost cel care a primit imaginile şi a depus plângere.

Acuzaţii şi-au recunoscut faptele şi şi-au cerut iertare.

Procurorii au cerut condamnări la 18 luni de închisoare cu suspendare pentru cei doi, considerând că a fost vorba de ceva organizat, nu doar ceva gândit pe moment.

În decembrie 2017, Tony Yoka a primit o suspendare de un an pentru nerespectarea regulamentelor antidoping. Sancţiunea nu a fost pusă însă în aplicare acum, fiind cu suspendare.

Yoka a avut trei “no show”-uri în mai puţin de un an, adică a lipsit de la controale antidoping inopinate sau nu a respectat obligaţia de a informa cu privire la locul în care se află pentru a fi testat.

La 20 iunie, Tony Yoka va fi audiat de Agenţia Franceză Antidoping.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.