Doi bărbaţi au fost condamnaţi, marţi, la 12 şi 15 ani de închisoare, de justiţia britanică pentru un jaf la locuinţa lui Mark Cavendish în 2021, în timpul căruia rutierul britanic a fost ameninţat cu un cuţit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romario Henry, în vârstă de 31 de ani, a negat acuzaţiile, dar a fost găsit vinovat la sfârşitul lunii ianuarie şi condamnat marţi la 15 ani de închisoare. Ali Sesay, 28 de ani, a recunoscut tâlhăria şi a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Un al treilea suspect a fost declarat nevinovat.

Jaful a avut loc la 27 noiembrie 2021. Potrivit acuzării, soţia rutierului, Peta Cavendish, a auzit voci masculine venind din bucătărie înainte de a se întâlni faţă în faţă cu intruşii la domiciliul lor, situat la aproximativ patruzeci de kilometri nord-est de Londra. Au sărit apoi asupra sportivului în vârstă de 37 de ani, care se recupera după o accidentare, ordonându-i să dezactiveze sistemul de alarmă pe care îl avea.

Infractorii au plecat cu telefoane şi două ceasuri în valoare totală de 700.000 de lire sterline (795.000 de euro), precum şi o valiză. Este „un jaf planificat, ţintit, orchestrat şi nemilos care vizează un sportiv de renume internaţional şi pe soţia sa”, a spus judecătorul David Turner.

Procurorul Edward Renvoize a explicat în timpul procesului că tâlharii „începuseră să-l lovească pe Cavendish cu pumnii”, iar unul dintre ei a ridicat un cuţit, ameninţând că îl înjunghie pe sportiv în faţa copiilor săi.

Peta Cavendish, însărcinată în momentul spargerii, şi-a reţinut lacrimile în instanţă marţi şi a spus că jaful a „transformat o casă caldă într-o amintire constantă de frică şi ameninţări”, spunând că se gândeşte acum să „vândă casa”.

Cavendish a obţinut 34 de victorii de etape din Turul Franţei, egalând recordul lui Eddy Merckx şi a câştigat o medalie de argint pe pistă la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.