Doi agenţi de jucători din Brazilia, suspectaţi că au organizat imigrarea ilegală a aproximativ 20 de fotbalişti, au fost arestaţi în Portugalia pentru trafic de fiinţe umane, a anunţat poliţia portugheză de frontieră, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorii în cauză sunt şi ei din Brazilia.

Cei doi agenţi au fost arestaţi miercuri, la Leiria, la finalul unei anchete care a început după o operaţiune de rutină la sfârşitul anului 2018. Atunci, inspectorii Serviciului pentru Străini şi de Frontieră din Portugalia au descoperit aproximativ 20 de jucători în situaţie “neconformă”. Ei erau cazaţi atunci de clubul sportiv din Nazare “în condiţii nedemne” şi trăiau “într-o situaţie extreme de dificilă din punct de vedere financiar”, notează L’Equipe.

Unii dintre jucători au părăsit Portugalia între timp, iar ceilalţi aşteaptă să li se regleze situaţia în conformitate cu legea de protejare a victimelor traficului de fiinţe umane.

Cei doi agenţi de jucători arestaţi la Leiria sunt suspectaţi şi că au comis infracţiuni legate de imigraţia ilegală şi de falsificarea de documente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.