Naţionala de fotbal a României a ratat din nou şansa unui turneu final, nereuşind să se califice la barajul pentru Cupa Mondială. "Tricolorii" au rămas fără selecţioner, după ce Mirel Rădoi nu a mai dorit să continue la echipa naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentativa României a ratat, la 14 noiembrie, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială, încheind pe locul 3 grupa J a preliminariilor europene. România a învins cu 2-0 Liechtenstein, în deplasare, însă şi Macedonia de Nord s-a impus, scor 3-1 în faţa Islandei, astfel că a ajuns la baraj.

Înainte de acest meci, România a obţinut o victorie cu Macedonia de Nord, scor 3-2, a pierdut cu Armenia, scor 2-3, şi Germania, scor 0-1, a învins Islanda şi Liechtenstein, ambele cu 2-0, a remizat în deplasare cu Macedonia de Nord, scor 0-0, a pierdut în deplasare cu Germania, scor 1-2, a învins acasă Armenia, scor 1-0 şi a încheiat la egalitate cu Islanda acasă, scor 0-0.

Clasamentul final al grupei J: Germania – 27 de puncte, Macedonia de Nord - 18 puncte, România - 17 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 9 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania s-a calificat la CM din Qatar, iar Macedonia de Nord va juca la barajul pentru CM.

Imediat după meciul cu Armenia, din 12 octombrie, Mirel Rădoi a anunţat, surprinzător, că nu va mai antrena echipa naţională, având în vedere că îi expiră contractul. Rădoi a fost foarte ferm în decizia sa, afirmând că nici măcar soţia nu îi poate întoarce decizia.

Mirel Rădoi a preluat naţionala la 27 noiembrie 2019, înaintea barajului pentru Euro-2020 din Liga Naţiunilor. El l-a înlocuit atunci pe Cosmin Contra. Sub conducerea lui, echipa naţională a ratat calificarea la Euro-2020 şi la Cupa Mondială din 2022.

Anterior, el a fost antrenorul echipei de tineret, cu care a reuşit calificarea la Euro-2019, iar la turneul final a dus reprezentiva U21 în semifinale.

În cariera lui, Rădoi a mai pregătit echipa FCSB, în sezonul 2015/2016.

Şi a început "balul' posibilor selecţioneri: preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a întâlnit cu Răzvan Lucescu, dar acesta are contract cu PAOK Salonic şi a refuzat. Apoi s-a întâlnit şi cu Gheorghe Hagi, dar "Regele" este proprietar la Farul Constanţa şi s-ar fi iscat un conflict de interese, astfel că a refuzat şi el. Un al treilea refuz a venit de la Dan Petrescu, care a preferat să rămână la CFR Cluj.

Deocamdată, cea mai plauzibilă variantă pare numirea lui Adrian Mutu, fost selecţioner la U21 şi plecat de curând de la FC U Craiova 1948.

"Tricolorii" vor reveni în competiţii în luna iunie, în Liga Naţiunilor, într-o grupă cu Bosnia-Herţegovina, Finlanda, Muntenegru. Naţionala va juca înaintea debtului în Liga Naţiunilor două meciuri amicale în luna martie, unul fiind la 29 martie, în deplasare, cu Israel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.