Dispozitivul de securitate al preşedintelui Jair Bolsonaro, prezent la meciul Brazilia – Argentina, scor 2-0, din semifinalele Copa America, a folosit aceeaşi frecvenţă radio ca arbitrul partidei şi asistenţii din sala VAR, ceea ce ar fi perturbat comunicarea dintre membrii brigăzii de arbitri, susţine cotidianul As, citând presa braziliană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul de Organizare al competiţiei Copa America a recunoscut că înainte de meci s-au înregistrat probleme de comunicare în momentul în care preşedintele a intrat în stadion, însă a precizat că datorită Agenţiei Naţionale de Telecomunicaţii situaţia s-a rezolvat rapid şi că nu au existat anomalii în timpul partidei.

După meci, cei trei arbitri au refuzat să răspundă la întrebările presei, iar federaţia argentiniană a depus un memoriu la Conmebol cu privire la prestaţia arbitrului Roddy Zambrano şi a cerut înregistrările discuţiilor dintre central şi arbitrii din sala VAR.

Tot după înfrângerea de marţi, argentinianul Lionel Messi a declarat că Brazilia a fost favorizată de arbitraj: "Am avut ocazii, balonul a lovit bara, au fost situaţii de gol în şase metri, dar au fost şi penaltiuri neacordate. Golul al doilea a venit după un penalti care nu ne-a fost acordat. Arbitrul ne-a dat multe cartonaşe galbene (n.r. - cinci), dar nu a vrut să cosulte VAR-ul. Este incredibil. Tot meciul, arbitrul i-a favorizat. Am făcut un meci mare. Dincolo de rezultat, am demonstrat că suntem la înălţimea competiţiei".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.