Managerul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, spune că nu înţelege de ce unii oameni refuză vaccinul împotriva coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţiie antrenorului german vin într-un moment în care există îngrijorări cu privire la rata vaccinării în Premier League, una sub 50 la sută la majoritatea cluburilor.

Klopp spune că "99 la sută" dintre jucătorii săi au fost vaccinaţi şi nu a trebuit să convingă pe nimeni să o facă. Germanul spune că s-a vaccinat pentru a se proteja nu doar pe el, ci pe toţi oamenii din jurul său.

"Nu înţeleg de ce (n.r. - vaccinul) este o limitare a libertăţii. Pentru că dacă este aşa, a nu fi lăsat să bei şi să conduci este tot o limitare a libertăţii, dar acceptăm asta. Am acceptat vaccinarea pentru că eram îngrijorat pentru mine însumi, dar mai mult pentru toţi ceilalţi din jurul meu. Dacă iau virusul şi sufăr, e vina mea. Dacă îl iau şi îl răspândesc la toată lumea, e tot vina mea şi nu vina lor. Cred că putem spune că ne-am vaccinat în proporţie de 99 la sută. Nu a trebuit să-i conving pe jucători, a fost mai degrabă o decizie firească a echipei. Nu-mi amintesc să fi vorbit cu vreun jucător şi să-l conving de ce ar trebui să se vaccineze, pentru că nu sunt medic. Ceea ce aş fi făcut, ca în multe alte situaţii, ar fi fost să ofer sfatul meu, dar nu a fost necesar", a declarat el, potrivit BBC.

În această săptămână, Premier League a luat în calcul posibilitatea de a "recompensa” cluburile ale căror rate de vaccinare împotriva coronavirusului sunt ridicate.

Într-un e-mail adresat grupărilor de top săptămâna trecută, Premier League a precizat: "Doar loturile a şapte echipe sunt peste 50 la sută vaccinate cu schemă completă, aşa că avem un drum de parcurs”.

Jucătorii din Premier League vor avea voie să călătorească în ţările de pe lista roşie pentru a evola la echipele lor naţionale în meciurile din preliminariile Cupeia Mondiale din această lună numai dacă sunt vaccinaţi cu schemă completă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.