Directorul sportiv al echipei Germaniei de ciclism, Patrick Moster, care a folosit un termen considerat rasist pentru a-şi încuraja un sportiv, a fost suspendat de Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) până în 31 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După incidentul din 28 iulie, Comisia de Disciplină l-a suspendat imediat pe Moster, apreciind că declaraţiile acestuia au fost discriminatorii şi contrare regulilor elementare ale decenţei. Moster a recunoscut că a încălcat regulamentul UCI şi a acceptat o suspendare până la 31 decembrie 2021, timp în care nu va putea participa la niciun eveniment", a anunţat UCI.

La 28 iulie, în timp ce îi dădea indicaţii lui Nikias Arndt, unul dintre cicliştii săi, Moster a folosit o expresie considerată rasistă pentru a-l încuraja să-i ajungă pe doi concurenţi care au început înaintea lui, eritreanul Amanuel Ghebreigzabhier şi algerianul Azzedine Lagab: "Prinde-i pe cămilari!", a strigat el. Scena a fost prezentată în direct la televiziune.

Nikias Arndt, care a terminat pe locul 19 în cursa, a criticat şi el cuvintele oficialului.

"Sunt şocat şi vreau să spun clar că mă distanţez de cuvintele sale. Cuvintele folosite sunt inacceptabile”, a scris el, pe Twitter.

La finalul cursei, Patrick Moster şi-a cerut scuze.

"Îmi pare rău, cel mai puţin lucru pe care îl pot face este să-mi cer scuze. (...) Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple”, a declarat Moster.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.