Directoarea CS Rapid, Valentina Ionescu-Caciureac, a anunţat, marţi, la preluarea arenei, că şi alte echipe vor putea închiria noul stadion din Giuleşti,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vom începe să ducem dosarele pentru avizare, iar în funcţie de cât de repede vom obţine aceste avize se va putea juca aici. Nu vorbim de multe luni! La sfârşitul lunii februarie noi credem că se poate juca aici. Sunt săli care nu sunt dotate cu echipament sportiv şi le vom dota noi ulterior. Noi am primit mereu şi alte echipe aici. În trecut, cei care au înfruntat echipele din Bucureşti au închiriat stadionul, chiar şi pentru antrenament. Noi suntem deschişi să închiriem stadionul, da. Stadionul este foarte frumos, intim, jucătorii vor simţi galeria şi spectatorii. Mie îmi place foarte mult! Aşteptăm meciul de inauguare acum. Echipa de fotbal va organiza primul meci, ţine de ei această organizare pentru primul meci. Gazonul arată foarte bine pentru că a fost montat în vară şi a avut timp să se prindă", a spus Vali Ionescu-Caciureac, la eveninemtul de recepţie al noului stadion, informează digisport.ro.

Proiectul de investiţii a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene şi al Ligii 1 de fotbal a României.

Pe lângă acestea, complexul sportiv pune la dispoziţie săli de antrenament (haltere, box, lupte), o sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi de recuperare şi una de bowling.

De asemenea, stadionul Giuleşti este prevăzut cu pistă de atletism, antrenament şi spaţii de cazare pentru sportivi.

În plus, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) şi un sistem de iluminat pe faţada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porţilor de fotbal au fost asigurate cu plase de protecţie, dată fiind distanţa mică dintre marginea terenului de joc şi limita gradenelor pentru spectatori, mai arată sursa citată.

Lucrările de construire a complexului sportiv „Valentin Stănescu” au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 185.333.607,39 lei.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.