Echipa Dinamo Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României, după ce a terminat la egalitate, miercuri, în deplasare, pe Arena Naţională, scor 2-2 (0-1), cu formaţia Steaua Bucureşti, deţinătoarea trofeului, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În partida tur, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, scorul a fost egal, 0-0, iar Dinamo a obţinut calificarea datorită numărului de goluri mai mare înscrise în deplasare.

Miercuri, golurile Stelei au fost marcate de Enache '17 şi Chipciu '52, în timp ce pentru Dinamo au înscris Ekeng '51 şi Puljici '75.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

1-0: Stanciu l-a lansat în adâncime pe Enache şi acesta a înscris primul gol la Steaua cu un şut la colţul scurt de la 7 metri. Enache i-a dedicat golul mijlocaşului ghanez Sulley Muniru, care va lipsi aproximativ o lună de pe teren din cauza unei accidentări.

În minutul 43, stelistul Bourceanu a fost eliminat direct după ce l-a lovit cu cotul în faţă pe Gnohere. Iniţial, arbitrul Cristian Balaj i-a acordat cartonaş galben mijlocaşului stelist, dar a revenit asupra deciziei şi l-a eliminat pe Bourceanu după ce şi-a dat seama de duritatea intervenţiei.

La pauză, arbitrul Cristian Balaj l-a trimis în tribună pe antrenorul stelist Laurenţiu Reghecampf, care a protestat faţă de eliminarea lui Bourceanu.

1-1: Ekeng a restabilit egalitatea cu un şut violent la vinclu de la 30 de metri.

2-1: Popa, abia introdus pe teren, a pătruns în partea dreaptă, a centrat în careu, Cerniauskas a respins în faţă şi Chipciu a înscris din 8 metri.

2-2: Rotariu a centrat din partea dreaptă, Marc a trimis în bară, apoi Essombe a şutat, Cojocaru a respins în faţă şi Puljici a înscris în poarta goală de la 6 metri.

Steaua Bucureşti: Cojocaru – Enache, Tamaş, Varela, Momcilovici – Bourceanu, Kharja – Chipciu, Stanciu (Ad. Popa '52), Hamroun (Tade '66) – Marica (L. Filip '46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Dinamo Bucureşti: Cerniauskas – Hanca (Essombe '72), A. Marc, Puljici, S. Filip (Corbu '12) – Mevlja – Rotariu, Ekeng, Palici, Lazăr (Kortzorg '57) – Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: Chipciu '90+4 / Puljici '85.

Cartonaş roşu: Bourceanu '43.

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene (asistenţi) - Radu Petrescu, Adrian Cojocaru (adiţionali) - Dragoş Istrate (rezervă).

Observatori: Aurel Ionescu, Alexandru Deaconu.

La partida de pe Arena Naţională au asistat 21.500 de spectatori, dintre care aproximativ 7.000 de fani dinamovişti.

La începutul meciului, suporterii dinamovişti au afişat un desen cu un trup uman din piept ieşind un cap de câine şi au afişat un banner pe care scris: "Din mii de piepturi veţi auzi, Dinamo joacă din adâncul inimii".

La meci a fost prezent şi selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu.

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni, joi, echipele CFR Cluj şi ASA Târgu Mureş. În tur, scorul a fost egal, 0-0.

Finala Cupei României se va disputa la 10 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.